A legcsendesebb páraelszívó belső motorral!

A Falmec folyamatosan keresi a lehetőségeket és a technikai megoldásokat az elszívók zajszintjének a  csökkentésére. Nagyobb hatékonyság, jobb energiafelhasználás, alacsonyabb zajszint és kisebb fogyasztás.
Az új NRS® rendszert a Falmec olyan laboratóriumokkal együtt fejlesztette ki (többek között Roberto Da Forno professzorral a Padovai egyetem aerodinamikai tanszékének docense), melyek az aerodinamika tanulmányozására specializálódtak. 

 

Az elszívón áthaladó légáramlás dinamikáját direkt erre a célra kifejlesztett szoftverek segítségével tanulmányozták; ami lehetővé tette a Falmec számára, hogy úgy tervezze meg a készülékeket, hogy a légszállítás optimalizálása mellett lecsökkentse az ellenállást, amely a zajok fő forrása.

 

A Falmec szintén jelentős időt fektetett be olyan új anyagok tanulmányozásába, melyek a legjobban megfelelnek eme speciális felhasználásnak a hangelnyelő képességüknek köszönhetően. Ezeket az anyagokat úgy tervezték, hogy a légmozgás keltette zajokat elnyeljék, így tovább csökkenjen a már a légáramlás optimalizálásával lecsökkentett zajszint.

 

 

 

A levegőáramlások tanulmányozásának és a felhasznált anyagoknak köszönhetően az NRS® páraelszívók minimalizálják, szinte észlelhetetlen szintre csökkentik a zajt. Az új NRS® rendszer, a legjobb eredményt a szabadba történő kivezetés során garantálja. A rendszer kiegészítő elemeinek használatával további zajcsökkenés érhető el.

 

Falmec NRS elszívók


Kivezetett üzemmód
Ebben az üzemmódban, az elszívott levegő – a zsírszűrő filteren áthaladva – egy csőrendszeren keresztül a szabadba vagy erre a célra kialakított légtechnikai kürtőbe kerül. Fontos, hogy ennél a változatnál, biztosítsuk a megfelelő friss levegőbeáramlását is, mert csak így működnek megfelelő hatékonysággal a készülékek, nem beszélve arról, hogy nem elég az elhasznált levegőt elszívni, annak megfelelő utánpótlása is fontos.

javasoljuk a páraelszívó dobozában tartozékként járó zajszigetelt cső és könyök használatát. Mindig figyeljünk arra, hogy az elszívó csőcsonkja és a könyök idom között minimum: 40 cm távolság legyen (ekkora cső jár tartozékként minden NRS® páraelszívóhoz). Ezt a zajszigetelt csövet és könyök idomot külön is meg lehet vásárolni, ha esetleg az elszívót hosszabb szakaszon kellene kivezetni.

 

KACL.402 - Falmec zajszigetelt cső

KACL.401 - Falmec zajszigetelt könyök idom

 

Falmec NRS páraelszívók


Belső keringtetéses üzemmód
Ebben az üzemmódban az elszívott levegő a zsírszűrőkön áthaladva, egy aktívszén-filteren is keresztülhalad, mely némileg megszűri a kellemetlen szagokat, gőzöket, majd a megtisztított levegő visszakerül a konyha levegőjébe. Ebben az esetben a kapacitás a szénszűrő állapotától (elhasználódás) függően csökken. Ez az üzemeltetési mód csak akkor ajánlott, ha a kivezetésre nincs mód.

 

Javasoljuk az NRS® hangfogó egység használatát. A készlet, a kiáramló légáram szabályozásával lehetővé teszi a zajszint csökkentését. A készlet az NRS® csőnek magához a hangtompítóhoz csatlakozó részét és a hangtompító egységet tartalmazza, amelyet követlenül a motorház kimeneti nyílására kell rögzíteni.

 

KACL.400 - NRS® hangfogó egység

 

Belső keringtetés esetén szükség van egy szűrőre, amin az elszívott levegő keresztülhalad, majd visszakerül a konyha levegőjébe. A Falmec kétféle szűrőt is kínál az NRS elszívókhoz belső keringtetés esetén.


1. Kombinált filter
Aktívszén és fém zsírfilter, többrétegű, regenerálható. Ennek a szűrőnek az élettartama körülbelül 3 év, ezt követően javasoljuk a cseréjét.


Karbantartása, tisztítása:
A kombi szűrőt kézzel vagy mosogatógépben 40 - 60 ° C-on mossuk ki. A szűrő regenerálásához helyezze azt egy normál háztartási sütőbe, állítsa be a hőmérsékletet 100°C -ra és hagyja a sütőben 10 percig. Ezt a műveletet 3-4 havonta (használattól függően) érdemes elvégezni, maximum 10 alkalommal.

 

Falmec kombinált szűrő NRS elszívókhoz (101078900)

 

2. Carbon.Zeo szűrő
többrétegű szén és zeolit keveréke
 
Mi a Zeolit?
A zeolit egy nagy mikroporozitással rendelkező  ásványi anyag. Ez az anyag képes elnyelni a  szerves vegyületeket és a vízgőzt. Ez az egységes és mikroporózus kristályos szerkezetnek köszönhető; mivel a kristályok sok szabad területtel rendelkeznek. A zeolit és a szén kombinált használata a szűrökben magas szűrőképességet biztosít, ezáltal megnöveli a Carbon.Zeo szűrővel rendelkező páraelszívók hatékonyságát.

Karbantartása, tisztítása:
A Carbon.Zeo szűrők nem igényelnek különleges karbantartást. Normál használat mellett legkésőbb 18 havonta regenerálja őket és cserélje le a szűrőt 3-4 évente. A regeneráláshoz helyezze a szűrőt egy normál háztartási sütőbe 2 órára, 200°C fok hőmérsékleten.

 

Falmec Carbon.Zeo szűrő NRS elszívókhoz (KACL.961)

 

falmec NRS rendszer

 

falmec NRS verso páraelszívó