SIRIUS szűrőrendszerek

A Sirius termékcsalád számos páraelszívó-modellel rendelkezik, amelyek az igényektől és a konyha elhelyezkedésétől függően kivezetéses és szűrős változatban is felszerelhetők, mert előfordulhat, hogy esetenként nem egyszerű a főzési gőzök külső elszívására szolgáló légtechnikai csatorna kiépítése. Mindkét megoldás a háztartási levegő főzési gőzöktől és szagoktól való tisztítására szolgáló funkciójának betöltéséhez szűrőket igényel. A páraelszívó szűrőknek két fő típusa van: aktívszén-szűrő és zsírszűrő.

AKTÍVSZÉN-SZŰRŐ
A szűrő vagy szűrők a páraelszívók belsejében vannak elhelyezve: a motor ereje a levegőt a szívócsatornán belül továbbítja, ahol találkozik a szűrők ellenállásával, majd visszajuttatja a háztartási környezetbe. Porozitásuknak köszönhetően felszívják az ételek főzési gőzében lévő anyagokat, amelyek kellemetlen szagokat okoznak.

 

HAGYOMÁNYOS AKTÍVSZÉN-SZŰRŐK

Ásványi szénből állnak, amiket általában műanyag tartókba raknak a könnyebb cserélhetőség miatt. Az aktívszén-szűrőket használattól függően 3-6 havonta cserélni kell.

Hatékonyság: 38%*, Élettartam: 6 hónap

 

 

MOSHATÓ SZÉNSZŰRŐK (KF_W sorozat)
A hagyományos szénszűrőkkel ellentétben ezek növényi eredetű, pelyhes faszénből állnak, amelyet poliuretán hab köt össze, ami moshatóvá teszi őket. Hatékonyság: 49%*, Élettartam: 2 év (regenerációval)

 



NAGY HATÉKONYSÁGÚ SZÉNSZŰRŐK (KF_H sorozat)
A nagy hatékonyságú szénszűrők nagyobb szűrési teljesítményt tesznek lehetővé. Ezek a szűrők poliuretán hab formából, aktívszén gömbökből állnak, és a normál szénszemcsés szűrőkkel összehasonlítva magasabb a légáteresztő képességük és a legjobb minőségű aktív szénnek köszönhetően maximális szagelnyelést tesznek lehetővé. A nagy hatásfokú szénszűrő használatának előnyei a normál szénszűrővel szemben a következők: nagyobb szűrési hatékonyság, kisebb veszteségek a levegőszűrés során, alacsonyabb zajszint és nagyobb energiahatékonyság. Hatékonyság: 98,8%*, Élettartam: 2 év (regenerációval)

 

 

A nagy hatékonyságű szénszűrők regenerálása

A nagyhatékonyságú és mosható szűrők helyreállítása / regenerálása érdekében el kell mosni őket mosogatógépben, majd 1 órán át legfeljebb 90 ° C-os sütőbe helyezni.Javasoljuk, hogy a szűrőt egymagában mossa el a mosogatógépben.A szénszűrő maximális teljesítményének kihasználása érdekében a páraelszívó átlagos használata mellett ajánlott a szénszűrőt legalább kéthavonta tisztítani.

 

*Hatékonyságot: a szűrőnek a súlyához viszonyított abszorpciós képességével mérik, ha a szűrő súlya 100 g, 98,8 hatékonyság azt jelenti, hogy 98,8 g zsírt képes felszívni.



FÉM ZSÍRSZŰRŐK
Felfogja az étel főzése során keletkező zsírgőzőket. A motor erőteljes elszívása a főzőfüstöt a páraelszívó kürtőjébe lévő légtechnikai csőbe juttatja, majd a kültérbe kivezeti, a szűrős változatok esetében pedig megtisztítva visszajuttassa a háztartási környezetbe. A zsírszűrő működése alapvető fontosságú, mert megköti a főzés során keletkező gőzökben található zsírrészecskék nagy részét, amelyek egyébként a páraelszívó belső részein rakódnának le, és károsítanák a készüléket. Ide tartoznak a „hálós” szűrők és a labirintusszűrők. A fém zsírszűrőket használattól függően érdemes havonta egyszer kitisztítani. A szűrőket elmoshatja kézzel, de akár mosogatógépben is.
 

HÁLÓS” SZŰRŐK
Szerkezete 4 vagy 5 réteg préselt lap átfedéséből áll, amelyek nagyon szorossá teszik a szűrőhálót.


LABIRINTUS SZŰRŐK
Rendszerint szűrőközegként használják a félprofesszionális páraelszívókban, mivel nagyon nagy kapacitásuk van a sütőzsír megkötésére. A levegőnél nehezebb zsírrészecskék a szűrőprofilokhoz ütköznek és leülepednek azok belső felületére. Ezenkívül kialakításuk nem teszi lehetővé, hogy a zsírcseppek a főzőlapra hulljanak.