FERRARA - SN-125 Húsérlelős beépíthető hűtőszekrény 125 literes

Részletes leírás

A húsérlelés megkerülhetetlen lépés, hogy a marhahús igazi steakké válhasson. Az érlelési folyamat szárazon, illetve nedvesen is végbemehet. A természetes húsíz kedvelői a nedvesen érlelt steaket részesítik előnyben, de a húsimádók egy része az intenzívebb, szárazon érlelt húsokat kedvelik.

nedves érlelés (wet-aging)
A száraz érleléssel ellentétben egy egészen új technikáról van szó. A nedves érlelés során a marhahús speciális, vákuumzárású csomagolásba kerül. A fagypont körüli hőmérsékleten való tároláskor természetes enzimek gondoskodnak róla, hogy a hús omlósabbá és ízletesebbé váljon. A nedves érlelés mindössze pár napig tart, emiatt jóval olcsóbb eljárás, mint a száraz érlelés. A rövid ideig tartó érlelés alatt a hús nem veszít annyi vizet, ezért jóval nedvdúsabb marad.

száraz érlelés (dry-aging)
Egy ősi, tradicionális húsérlelési technikáról van szó, amit napjainkban nagyobb körültekintéssel végeznek, mint hajdanán. A száraz érlelésnél a húst általában felfüggesztve, csomagolás nélkül, hidegben, 1-3 Celsius fokon, rendkívül magas, 75-85 %-os páratartalom mellett érlelik. Meg kell jegyezni, hogy ez egy kifejezetten drága húsérlelési technika. A majd egyhónapos (esetenként többhónapos) érlelési idő alatt megszakítás nélkül biztosítani kell a megfelelő hőmérsékletet és páratartalmat, továbbá az eljárás során bekövetkező akár 25%-os tömegcsökkenést is bele kell kalkulálnunk az árba. Ezért is számít nálunk még kifejezett ritkaságnak. Azonban a húsérlelő hűtőszekrényeknek köszönhetően ez az arány jelentősen javulhat. Ezekben a készülékekben a súlycsökkenés akár 8%-ra is lecsökkenhet.

ajánlott érlelési időtartam:
bélszín: 1 hét
vékonykolbász: 2 hét
sonka: 3 hét
rostélyos, hátszín, T-bon steak, vastagkolbász: 1 hónap
szalámi: 2-3 hónap

 

Európa egyik legkedveltebb üveges, üvegajtós vendéglátó ipari, nagykonyhai hús- és sajtérlelő hűtővitrinje.

A FERRARA SN-125 stílusos megjelenésével tökéletes választás mindenkinek, aki a húsérlelés folyamatát végig szeretné követni, hobbi vagy profi szinten egyaránt. A kiváló minőségű és hatékony szárazérlelési folyamatnak köszönhetően a húsok és delikátok könnyedén kifinomulnak. A száraz érlelés a húsok finomításának egyik legrégebbi és legjobban bevált módszere. A FERRARA SN-125 húsérlelős hűtőszekrénye nemcsak steakek, hanem szalámi, sonka vagy száraz érlelésű sertéshús kezelésére is használható. A készülékben egyszerre 20 kg hús fér el polconként. A modern elvárásoknak megfelelő kialakítása miatt nagyszerű kiegészítő lehet éttermekbe, hentesboltokba vagy akár a konyhába is. A profi dizájn, az üvegajtó, és a benne érlelt delikátok elismerő pillantásokat váltanak majd ki a látogatókból. Ezenkívül a kapcsolható fehér LED-igazán étvágygerjesztővé varázsolja a látványt.

 

Az érintőképernyős kezelőpanelnek köszönhetően minden beállítás könnyen elvégezhető, és a szabályozható hőmérsékleten, páratartalommal és ventillációval az érési folyamat néhány héten belül automatikusan lezajlik a készülékben. A beépített UVC-rendszer biztosítja a belső antibakteriális tisztaságot, garantálva, hogy semmi sem károsítja az értékes húsdarabokat.

 

Egyedi tulajdonságok:

  • Vendéglátóipari felhasználásra
  • Térfogat: 125L
  • Súly: 58kg
  • Polcok száma: 3
  • Kapacitás: 30 kg
  • Teljesítmény: 140 W
  • Kampók száma: 2
  • Teherbírás/polc: 20KG
  • Hőtartomány: 2-14 °C
  • Páratartalom-szabályozás: 50-85%
  • Nettó súly: 58 kg
  • Bruttó súly: 63 kg

 

Külső méret:

    • Szélesség: 595 mm
    • Mélység: 588 mm
    • Magasság: 825 mm

 

Sótégla és sótartó tálca (külön rendelhető tartozékok)
A száraz érlelés során az érlelőszekrényben lévő sótégla részecskéi természetes úton vonják ki a húsból a nedvességet. A száraz környezet fenntartja, elősegíti a kívánt kémiai reakciók végbemenését a húsban. Ez magában foglalja a fehérjerostok denaturálását, ami megpuhítja a húst, hogy fokozott zamatosságot biztosítson. A sótégla használata az érlelőkamrában természetes antimikrobiális környezetet teremt, amely megakadályozza a káros baktériumok elszaporodását, és lehetővé teszi a hús hosszabb érlelését.

A sótartó tálcába egyszerre 3 db sótégla helyezhető.


A só használatának legnagyobb előnye, hogy teljesen átalakítja a hús ízprofilját, igazán különleges ízvilágú végeredményt lehetővé téve.

819 990 Ft
Összehasonlítom más termékekkel
Megnézem a hozzám legközelebbi forgalmazót Megnézem a bemutatóteremben
Kérdéseim vannak

Kelemen Mónika

páraelszívók, beépíthető háztartási gépek, mosogatótálcák, csaptelepek

kelemen@multikomplex.hu +36 30 619 6999
Tulajdonságok
SN-125
2302040000001
Húsérlelő
125 l
Érintővezérlés
LED
60 cm
63 kg
3 év
A gyártók fenntartják a jogot a weboldalon szereplő termékek műszaki adatainak előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására.