Fűtéstechnika

Ahogy beköszönt az ősz, központi szerepet kapnak a különféle hősugárzók, amelyek fontos kellékei a kora ősztől egészen tavaszig tartó fűtési időszaknak. A hidegben hasznos társ egy jó fűtőberendezés, ezért is szeretnénk, ha jobban megismerné a különböző típusokat, hogy a végső választás egy az Ön igényeit szolgáló hősugárzóra eshetne.

 

Fűtés kategóriában számos lehetőség közül választhatunk, akár főfűtés, akár kiegészítő fűtés a cél. A hagyományos fűtési megoldások mellett olykor szükség lehet rá, hogy kiegészítő fűtést alkalmazzunk a meglévő fűtés mellett. Időszakos megoldásként számíthatunk a hősugárzókra, amelyek biztonságos használatot tesznek lehetővé a túlmelegedés elleni védelem által.

 

Attól függően, hogy mennyire van hideg az adott helységben, úgy érdemes kiválasztani a számunkra megfelelő fűtőtest típust. A kínálatunkban szereplő, szerelés nélkül is azonnali használatra készen álló készülékek segítenek abban, hogy nagyobb komfortot biztosíthassunk a helyiségben.

 

Milyen hősugárzók léteznek?

Működési elv szerint több különböző készülék típus elérhető kínálatunkban. Ezek a következők:

 

Infra hősugárzóink tulajdonságai:

Az infra hősugárzókkal gyorsan és hatékonyan érhetjük el a kívánt hőmérsékletet, hiszen ezeknek a készülékeknek a különlegessége, hogy nem a levegőt melegíti fel, hanem a környezetében lévő elemeket. Energiahatékony, mivel kevesebb elektromosság felhasználásával érhető el az a komfort, amit szeretnénk, mindezt rövidebb idő alatt.

 

 

Ventilátoros hősugárzóink tulajdonságai:

A ventilátoros hősugárzók körív mentén, koncentrikusan felépített fűtőspirálrendszeren keresztül, a hagyományos ventilátorokkal megegyezően mozgatják a levegőt, Nagy előnyük, hogy szinte csak egy gombnyomásba telik beüzemelésük. A mobil, hordozható ventilátoros fűtőtest könnyen mozgatható és az alacsonyabb árú termékek közé tartozik.

 

Kerámiabetétes hősugárzóink tulajdonságai:

A kerámia hősugárzó kapcsán úgy kell elképzelni a készüléket, mint egy radiátort, legalábbis egy ahhoz hasonló beépített kerámialap gondoskodik a meleg megtartásáról, illetve a hő leadásáról. Hőtároló képességük kimagasló, ezért is olyan népszerű termék. Kisebb és nagyobb helyiségek esetében egyaránt hatékony, fűtésre kiegészítésre alkalmasak.

  

Quartz hősugárzóink tulajdonságai:

A kvarc típus nagyon halk, mivel nem ventilátor működteti. Ezekben is jelen van a túlmelegedés elleni védelem. Rövid idő alatt fel tudja fűteni a szobát, ezzel együtt gazdaságos üzemeltetés jellemzi a quartz fűtőtesteket.

  

Halogén hősugárzóink tulajdonságai:

A halogén hősugárzókat azért is érdemes számításba venni, mert hasonlóan az infra fűtőtestekhez, esetében is szupergyors felemelegítésre számíthatunk. Direkt hőt sugároz, a közvetlen környezetét melegíti fel, ugyanakkor ennek ellenére alacsony fogyasztással számolhatunk a halogén hősugárzókkal. A biztonság ennél a terméknél is elsődleges, ezért kizárólag egy irányba fejti ki hatását, tehát a készülék túlzott felmelegedésére nem kell számítani, biztonságosan üzemeltethető hatékonysága ellenére.

  

Fali hősugárzóink tulajdonságai:

Ezeket a hősugárzókat azoknak ajánljuk leginkább, akik fürdőszobába keresnek kiegészítő fűtési megoldást. Ezeknél a modelleknél a kerámiabetét és a kvarc kivitel jellemző, melyek mindegyike híres hatékonyságáról és költséghetékony üzemeltetéséről. Míg a quartz fali hősugárzóval azonnali melegítés lehetséges, tehát a gyorsaság a legfőbb előnye, addig a kerámia változat egyenletes hőleadásra képes. Utóbbi termékek esetében a kerámiabetét időtállósága emelhető ki, melynek meghibásodási lehetősége rendkívül alacsony. Átlagosan 2000W teljesítmény és 2 fokozat jellemző rájuk. A fali kivitelű hősugárzóinkra jellemző, hogy csöpögő víz elleni védelemmel vannak ellátva, így teljes biztonsággal üzembe helyezhető a vizes helységekben is. Könnyedén falra szerelhető minden ilyen típusú készülékünk.

 

Hogyan válasszunk hősugárzót?

Mindegyik hősugárzónak megvan a maga előnye. Viszont, ha azt nézzük, hogy a saját elképzelésekhez és szükségletekhez melyik lesz a legideálisabb választás, akkor jobban el kellene mélyedni a témában és átgondolni, az egyes típusokkal miért járunk jobban, mint a másikkal. A legfontosabb szempont nyilvánvalóan az ár, viszont logikus, hogy a saját igényeket felmérve az árak terén inkább jellemző a rugalmasság. Az energiafogyasztás mindig lényeges, erre a tulajdonságra érdemes egy kicsit jobban kitérni, hiszen onnantól kezdve, hogy megvásárolunk egy hősugárzót, az a működtetése során energiát fog fogyasztani. Célszerű olyan megoldásokban gondolkodni, amelyek energiatakarékosak, ezzel hosszú távon jó döntést hozhatunk. Persze fogyasztás szempontjából az sem mindegy, hogy csak alkalmanként vagy napi szinten több órát fog üzemelni a hősugárzónk. Viszont, hogyha mindenképp ragaszkodunk ahhoz, hogy minél gyorsabban és minél erőteljesebb hőt adjon le, továbbá hogy olcsóbb termékhez juthassunk, akkor megint más kategóriában érdemes keresgélni. A befűteni kívánt helység alapterülete meghatározó a választásban, sőt itt a felmérés során azt sem szabad elfelejteni, hogy mekkora belmagasságról beszélhetünk. A rendelkezésre álló feltételek mérlegelésével ajánlott dönteni. 

 

Melyik a legjobb a hősugárzók közül?

Egyértelműen az a legjobb, amelyik a legjobban eleget tud tenni az elvárásainknak. Mivel sok különböző eset van, amikor az ember hősugárzót vásárolna, ezért mindig az egyéni jellemzőket, az adott körülményeket kell számításba venni a választáshoz. Alkalmi üzemeltetésre, nem állandó használat alatt lévő helységekbe a ventiáltoros hősugárzókkal elégedettek lehetünk, ott nem fog zavarni senkit az egyes változatokhoz mérten hangosabb működés és olcsó, de megbízható termékre találhatunk. A nagy belmagasságú helységekbe az infrafűtés jó választás, egyéb általánosnak nevezhető esetekben pedig a kerámia és más elektromos hősugárzókat egyaránt nyugodt szívvel ajánljuk.

  

Hogyan hasznájuk a hősugárzót biztonságosat?

A biztonságos használat alapvető feltételeinek teljesülnie kell ahhoz, hogy az egyébként biztonságosan üzembe helyezhető készülékekkel kapcsolatban ne kelljen balesetre számítani. Ide tartozik az, hogy ne takarjuk le a készüléket, gyúlékony, éghető tárgyat ne helyezzünk a közvetlen közelébe. A tudatosság tehát elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyébként szigorúan ellenőrzött készülékeket biztonságosan üzemeltethessük. Természetesen számos biztonsági funkció járul hozzá, hogy elkerüljük a veszélyes helyzeteket.

 

Reméljük, hogy segíteni tudtunk abban, hogy rátaláljon az Ön számára legjobb hősugárzóra. Termékeint mindegyike 2 év garancia mellett vásárolható meg online is, az egyes alkatrészekre egyedi garancia van érvényben, ezekről a konkrét termékek leírásában tájékozódhat. Mint Magyarországon kizárólagos ARDES nagykereskedelem, az ügyfélszolgálat készséggel segít mindenkinek, aki minőségi, megbízható terméket szeretne vásárolni!

 

Szűrők

Lista betöltése

0 megfelelő termék