Elektromos vízmelegítők használata a háztartásokban

 

A villanybojlerek előnyei közé tartozik, hogy használatuk kényelmes, beszerelési költségük kedvező, a telepítésük nem igényel engedélyt, és a karbantartási ráfordítások minimálisak. Kifejezetten költséghatékony és környezetbarát berendezések.

Az elektromos vízmelegítők szigetelt tartályban tárolják a folyamatosan melegített vizet. Léteznek tartály nélküli változatok, amelyek a szükség szerinti mennyiséget átfolyás közben melegítik fel.

Szerezzünk be elektromos vízmelegítőt!

Érdemes villanybojlert választanunk, akár építkezünk, akár régi otthonunkat újítjuk fel. Ezzel a készülékkel igazán pénztárcabarát megoldásra lelünk. Mindenekelőtt fel kell mérni, hogy melegvíz-felhasználásunk milyen mértékű. Ennek ismeretében választhatunk tartályos vagy tartály nélküli változatot. Míg a tárolós verzióval a vízellátás egyenletes, addig az átfolyós rendszerű korlátlan használatot eredményez.

A vízmelegítők nagyjából 10-12 évig lesznek társaink a mindennapokban. Ez természetesen függ a vízminőségtől, a mennyiségtől és a karbantartás gyakoriságától úgyszintén. Akár kisebb lakással, akár nagyobb családi házzal rendelkezünk, a különböző méretű bojlerek között megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb terméket.

CATA - Elektromos vízmelegítő CTRS-100 REV SLIM

A CATA termékcsalád SLIM sorozata dupla tartályos. 41 kg tömegű, 57 cm szélességű, 100 literes vízmelegítő, titánzománcozással és szigetelt acéltartállyal. 1ºC-os pontossággal történő hőmérséklet-állítás lehetséges, és digitális kijelzővel rendelkezik.

A fehér színben kapható bojler felszerelése történhet vízszintesen és függőlegesen. A dupla tartálynak és a két fűtőszálnak köszönhetően gyorsabban zajlik a meleg víz előállítása. A zajszint 15 dB (A). Magasabb vízfogyasztás érzékelésekor a fűtőszálak aktivizálódnak, kisebb felhasználás esetén felváltva kezd működésbe a két fűtőszál. Ez a módszer megnöveli a vízmelegítő élettartamát. Az egyik fűtőszál meghibásodása esetén a berendezés üzemképes marad.

A CATA - Elektromos vízmelegítő CTRS-100 REV SLIM áramszünet alkalmával is tárolja a beállítást. A vízhőmérséklet állandó marad, ameddig újra áramot nem kap a készülék, vagy a víz hőfoka csak nagyon lassan csökken. A készülékhez 3 év garancia jár.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő vízmelegítőt?

Naponta egy főre körülbelül 25-30 liter melegvíz szükséges, természetesen a vízfelhasználók számát figyelembe kell venni. Számoljunk azzal, hogy az űrtartalom növekedésével a fűtési idő is megnövekszik.

Mérjük meg, mekkora helyre, milyen bojler férhet el. Az elhelyezés befolyásolja a vízmelegítés hatékonyságát, ugyanis hőveszteséggel jár, ha a csaptól több, mint 2 m távolságra helyezkedik el a vízmelegítő.

A készülék méretén kívül a használat sűrűsége is fontos. Ehhez mérten hozhatunk döntést arról, hogy milyen villanybojlert szerezzünk be.

Ha sikerült kiválasztani termékkínálatunkból a megfelelő vízmelegítőt, a további tennivalókkal kapcsolatban szaktanácsadás keretein belül állunk az Önök rendelkezésére. Keressék cégünk, a Multikomplex Budapest Kft. - A páraelszívók szakértője! munkatársait!