A hővisszanyerős szellőztető rendszer előnyei


A hővisszanyerős szellőztetőrendszer azokra az esetekre kínál nagyszerű megoldást, amikor szeretnénk energiahatékonyan megoldani a helyiségek szellőztetését. Ezekkel a berendezésekkel akár 90%-kal csökkenthető a szellőztetéssel járó energiaveszteség, így jelenleg ez a leghatékonyabb és legenergiatakarékosabb technológia.

A webshopunk légtechnikai megoldások kínálatában a hővisszanyerős szellőztetőrendszerek igen népszerűek a vásárlóink körében. Nem csak a folyamatos friss levegőt biztosítják minimális hőveszteséggel, de a párásodás miatti penészesedés problémájára is remek megoldást nyújtanak.

Hogyan működik a hővisszanyerős szellőztetőrendszer?

A berendezések célja az, hogy a szellőztetés során keletkező hőveszteséget minimálisra csökkentsék. A hagyományos berendezések esetén fennáll a probléma, hogy a téli hónapokban a beltérből kivezetett meleg levegő helyére alacsony hőmérsékletű levegőt keringetnek vissza a készülékek, nyáron pedig a beltéri hűs klímát a kintről beérkező levegő felmelegíti.

A hővisszanyerős rendszereket ezzel szemben úgy tervezték, hogy a lakótérből a használt levegőt és a szellőztető típusától függően akár a párát is kivezesse, majd ezzel párhizamosan a beáramló levegőnek a benti levegő hőjét átadja.

Ezt egy hőcserélő segítségével teszi, így a külvilágból a berendezés csövén keresztül bevezetett levegő hőmérséklete közel azonos lesz a kivezetett és elhasznált levegő hőmérsékletével. Télen sokat spórolhatunk a fűtésszámlával, hiszen a szellőztetés során nem szökik ki a lakás meleg levegője, és nem hűl vissza a beáramló friss, oxigéndús levegőnek köszönhetően.

Milyen típus a legnépszerűbb shopunkban?

Többféle modell közül választhat kínálatunkból, amelyek mindegyike igen magas minőségben gyártott készülék, garanciával. Webshopunk egyik legnépszerűbb terméke az Aerauliqa QR-180 A, amely “A” energiahatékonyságú, központi vagy másnéven centralizált készülék. Mennyezetre vagy állmennyezetre is szerelhető, elrendezése vízszintes.

Képes a szakaszos és a folyamatos, pormentes üzemelésre is. Az energiatakarékos EC (elektronikusan szabályzott) motorjának köszönhetően működése rendkívül csendes, így a zavaró hanghatástól és zajterheléstől sem kell tartanunk, akár egész napos üzemelés esetén sem. Kiváló hatékonyságú, kereszt-ellenáramú hőcserélő egység garantálja a kategóriájában legmagasabb termikus hatásfokot, amely akár 95% is lehet.

 

Másik népszerű termékcsaládunk a Siber márka 16 féle változata. Mindegyik passzívház bizonylattal rendelkezik, „A” vagy „A+” energiabesorolású. Keresztáramú hőcserélővel, automata 100%-os bypass funkcióval. Négy féle teljesítményben, entalpiás változatban is, valamint beépített előfűtős változatban is elérhető. Széles szűrő választékkal rendelkezik, okosház kompatibilis, valamint telefonos applikációval is kezelhető.

Egy vagy több helyiség szellőztetése?

Ezek a szellőztetők a kiválasztott típustól függően egy vagy több helyiség friss levegőjének biztosítására is alkalmasak. Léteznek az egyhelyiséges készülékek, amelyek alacsonyabb árkategóriában kaphatóak, telepítésük rendkívül egyszerű: a homlokzati oldalfalra kivezetve helyezhetőek üzembe. Minden helyiségbe 1-1 berendezés felszerelését javasoljuk.

Nagyobb alapterületű életterek esetén akár 2 készülékre is szükség lehet annak függvényében, hogy a választott modell teljesítménye mekkora légköbméter szellőzését képes biztosítani.

Ezzel szemben a központi berendezések akár az egész lakás vagy egy teljes családi ház szellőztetését képesek megoldani egyetlen készülékkel és a hozzá csatlakoztatott szellőzőrendszer segítségével.

Ha felkeltettük az érdeklődését és az Ön számára is fontos az energiatakarékos szellőztetési megoldás, akkor feltétlenül nézzen szét kínálatunkban. Amennyiben bármilyen kérdés felmerül akár a termékekkel, akár a rendelés folyamatával kapcsolatban, elérhetőségeink egyikén bátran keressen bennünket, és szakmailag felkészült kollégáink a segítségére lesznek.