Mit érdemes tudni a páraelszívó cső kivezetéséről?

 

A páraelszívó cső kivezetése bonyolult feladat, fontos szabályokat kell figyelembe venni. Ezen előírások betartására a tűzbiztonság, a kielégítő szellőztetés és a hatékonyság érdekében van szükség. A kivitelezéshez megfelelő szerszámokkal és jártassággal kell rendelkezni, ezért mindenképpen forduljunk szakemberhez.

A páraelszívó cső kivezetésénél fúrni kell egy megfelelő átmérőjű nyílást, amennyiben nincs még kialakítva. A kivezetéshez puha és merev falú csövek egyaránt használhatók. A kivezetési megoldás annál jobb, minél rövidebb és kanyarmentes, a hatékonyság miatt.

Az elszívók lehetnek légkeringető vagy kivezetett rendszerek. Míg a légkeringető rendszer visszavezeti a konyhába a levegőt, addig a kivezetett rendszerek az elhasznált levegőt kifelé vezetik a külső légtérbe.

Informálódjon a cégünk kínálatában megtalálható kiegészítők kapcsán munkatársainknál!

Nézzük meg a páraelszívó cső kivezetésének formáit!

Vannak páraelszívók, melyek mindkét módon kivezethetők légkeringető és kivezetett rendszerrel is. Ilyenek például a sziget páraelszívók. A kivezetés helyének meghatározásánál figyelembe kell venni a tűzvédelmi előírásokat. Tilos olyan helyre telepíteni, ahol füst vagy gáz esetlegesen bejuthat. Figyelni kell arra, hogy a kivezetőcső ne érjen gyúlékony anyagokhoz.

Ha meghatároztuk a helyet, fúrni kell egy megfelelő átmérőjű nyílást, mindezt olyan módon, hogy a szigetelőképesség ne csökkenjen. Modernebb házaknál ezeket a nyílásokat előre megtervezik és kifúrják. Amennyiben nem megfelő az átmérő kitágítják a megfelelő méretre. A kivezetéshez csöveket használnak, amelyek lehetnek merev falú, puha falú, zaj és hőszigetelt változatok is. Ha a kelleténél hosszabb a cső, erősebb kapacitású készülékre van szükség.

 

páraelszívó kivezető csö
A páraelszívó kivezetésének kivitelezését mindenképpen szakemberrel oldjuk meg. Csak megfelelő szerszámokkal, szaktudással és tapasztalattal rendelkező szerelőt válasszunk! Természetesen a szabályokat be kell tartani! Figyelni kell a helyiség szellőzésének megoldottságára légbeeresztésére, valamint a tűzbiztonságra!

Cégünk, a Multikomplex Budapest kft. - A páraelszívók szakértője! az elszívók bekötésében teljes körű segítséget nyújt.

Figyelni kell a betartandó szabályokra!

A berendezések beszerelése, valamint kivezetésének megoldása számos előírásnak kell, hogy megfeleljen, mind a biztonság, mind a hatékonyság érdekében. A konyhai elszívók működése kifogástalan kell, hogy legyen, hogy a főzéskor keletkező pára, gőz, ételszag és zsíros részecskék hatékonyan tudjanak távozni. Figyelni kell arra, hogy a levegő-utánpótlás kielégítő legyen.

A kivezető nyílás speciális szisztémával juttatja ki az elhasznált levegőt. Ezért fontos a páraelszívó gyártó álltal előírt átmerőjű nyílás. Az elvezetés hosszánál figyelni kell arra, hogy a cső ne legyen túl hosszú, mert a teljesítmény rovására megy. A kivezetés ablakközelben vagy külső falhoz közel legyen. PVC csövek használata a legkedvezőbb. Csatornába és kéménybe való bevezetése tilos!

Szintén fontos lehet még

Amennyiben nem lehet az épületen kívülre vezetni a levegőt, használható belső keringetéses üzemmódban. Ebben az esetben az elhasznált levegő áthalad egy aktív szén filteren, amit a zsírszűrő mögé kell felhelyezni. Ezután az átszűrt levegő a konyha légterébe visszaáramlik. Amennyiben a párásodást is el szeretnénk kerülni akkor páralekötő szűrőt pl. CarbonZeo szűrőt vagy Plazma szűrőt válasszunk. Így már tiszta levegő kerül vissza a konyhába.

Beépített elszívók esetén a gőz, pára azonnal kivezetődik a légtérből.

Bármelyik eshetőség merül fel Önnél, minden kérdés esetén szívesen segítünk, várjuk megkeresését elérhetőségeinken!