A külső motoros elszívókkal zaj nélkül főzhetünk


Ennél a típusnál a motor önálló egységként, külön található, nem a szerkezet része. A beszerelés alkalmával figyelembe kell venni, hogy a kültéri és a beltéri egység egymástól minimum 3 méterre legyen. A motor és az ernyő egy vezérlőkábel által kapcsolódik egymáshoz.

A kínálatunkban megtalálható külső motoros elszívók tökéletes választást jelentenek mindazok számára, akik szeretnének a konyhában zúgó hangok nélkül tartózkodni.

A külső motoros elszívók használatának előnyei

Kétségkívül legnagyobb érdemük az, hogy megszűnik a zaj, és a légáramlás produktivitása kifogástalan. A halk üzemmód mellett lényegesen nagyobb teljesítményű a motor, ezáltal több elhasználódott levegőt, zsírpárát és kellemetlen szagot szív el, mint a hagyományos páraelszívó.

Hova szerelhető a páraelszívó motorja?

  ● Csőközbe szerelhető motor: ennél a lehetőségnél a motor két légtechnikai cső közé kerül beépítésre. Másik helyiségben

     vagy a padlástérben is elhelyezhető, az ernyőtől legalább 3 méter távolságra.
  ● Külső falra szerelhető motor: ebben az esetben a motor oldalfalra kerül, a házon kívülre, lehetőség szerint olyan helyre,

     ahol nem zavar bennünket a zaja. Az építési előírásban megengedett zajterhelési rátát be kell tartani szomszéd telek felé

     vagy utcára néző falon elhelyezett motor esetén. A 3 méter távolságot itt is vegyük figyelembe!
  ● Tetőre szerelhető motor: itt a tetőn kívül történik a felhelyezés, számoljunk a 3 méteres szabállyal! A fűtetlen terekben

     haladó csövezést szigetelni szükséges, vagy eleve szigetelt csöveket kell alkalmazni. Meg kell oldani a kondenzvíz

     összegyűjtését és annak elvezetését is.
  ● Bútorlábazatba szerelhető motor: ennél a módnál inkább a helytakarékosság a lényeges. A konyhabútor alsó részébe kerül

     a motor, lapos légtechnikai csatornával kell megoldani a beszerelést. Támasztékot kell kialakítani betonozás előtt a

     csatornáknak az aljzatba helyezése esetén, hiszen nem teherviselő darabok.

CATA - Páraelszívó külső motor PRO SILENCE

A CATA - Páraelszívó külső motor PRO SILENCE egy tetőre helyezhető változata a külső motoroknak. A Cata Greco PRO SILENCE és Gladius PRO SILENCE elszívókhoz alkalmazhatók.

Ezzel a termékkel valóban élvezhetjük a csendet és a nyugalmat főzés közben a konyhában. Ez a kivitel A osztályú, alacsony fogyasztású motorral rendelkezik. A 200 mm-es csőcsatlakozással az elszívó teljesítménye akár 865 m3/h is lehet. A zajszint 44-65 dB (A), a nyomásérték 379 Pa.

Felszerelése egyszerű és könnyű, lapos és ferde tetőknél egyaránt használható. Az IPX4-es védelem jóvoltából kifogástalanul ellenáll az időjárás viszontagságainak is. Súlya 9 kg, 3 év garancia jár hozzá.

A beüzemeléshez javasolt kiegészítő az AZUR - Flexibilis cső Alu Basic, valamint az AZUR - Szigetelt cső Alu Sound Optima Plus.

A külső motoros elszívók beüzemelése

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a páraelszívókkal kapcsolatban, és szeretné otthonában elérni a főzés közbeni zajszint csökkenését, nézze át weboldalunkat és termékeinket! Cégünk, a Multikomplex Budapest kft. - A páraelszívók szakértője!, a külső motoros páraelszívók költséghatékony beüzemelésében is az Ön segítségére lesz! Keressen bennünket bizalommal!