Miért fontos a megfelelő légszállítás?

A páraelszívók légszállítására vonatkozó adatokat egyes esetekben a szabad kivezetés esetén elért legnagyobb teljesítményre vonatkozóan adják meg a gyártók.

Hogyan mérik a légszállítást?

Cata Electrodomésticos S.L. a motorok szabad kimeneti értékeinek megállapítására szolgáló adatokat a következő módszerrel méri.

A teljesítmény összehasonlítása

Az egyes gyártók a készülékek teljesítményére vonatkozó adatait különböző módon tüntetik fel. Nagyon fontos a páraelszívók kiválasztásánál, hogy az azonos értékeket hasonlítsuk össze, tehát nem biztos, hogy mindig a legnagyobb teljesítmény, a legjobb választás.

Üzemmódok (bekötési módok)

A páraelszívóknál kétféle bekötési módra van lehetőségünk. Az egyik a keringtetési üzemmód,a másik a kivezetett üzemmód.

Megfelelő légutánpótlás

A megfelelő légutánpótlás biztosítása. A páraelszívó hatékony működésének egyik alapvető feltétele a megfelelő légutánpótlás. Ez megvalósulhat nyílászárókon keresztül, illetve telepített légbeeresztő elemek segítségével.

A helyiség mérete

A megfelelő teljesítmény kiválasztása elsősorban nem a helyiség méretétől függ, hanem több befolyásoló tényező együttes eredménye.

A páraelszívó elhelyezése

A páraelszívó optimális magassága a főzőfelülettől.

A páraelszívó mérete

Miért fontos a páraelszívó mérete? A páraelszívó és a főzőfelület mérete akkor optimális, ha az elszívó szélesebb, mint a főzőfelület.