Beépíthető sütők

Sütőt jó esetben átlagosan 7-10 évente veszünk. Éppen ezért amikor elérkezünk a vásárláshoz kicsit tanácstalanok vagyunk, hogy melyiket is válasszuk. Kicsi vagy nagy legyen? Katalitikus vagy pirolitikus? Hőlégkeveréses vagy hőlégbefúvásos? Első hallásra nem biztos, hogy tisztában vagyunk ezek jelentésével.

Akkor most nézzük meg kicsit részletesebben, hogy mire is érdemes odafigyelni a beépíthető sütő vásárlása előtt.

MÉRET
A 60 cm széles beépíthető sütők a legnépszerűbbek, de léteznek kompakt 45 cm magas és extra nagy 90 cm széles változatban is. A 45 cm széles sütőt kisebb háztartásokba ajánljuk (pl. fiatal párnak), aki ritkábban fogják használni. A 60 cm széles sütőt egy átlagos 2-4 fős családnak tökéletes választás, azonban egy nagyobb 5-7 fős családnak a 90 cm széles sütő lehet az ideális választás.

 

VEZÉRLÉS és BEÉPÍTÉS

Normál vagy süllyesztett tekerőgombok
A süllyeszthető tekerőgombok kikapcsolt állapotban tökéletesen belesimulnak a kezelőlap síkjába, így amellett, hogy a tisztításuk kényelmes, Ön mindig pontosan láthatja, mikor van bekapcsolva a készülék. A korszerűbb típusoknál körfény is jelzi a bekapcsolt állapotot.

Digitális kijelző
A digitális kijelzővel rendelkező sütőket pontosabban lehet szabályozni, időzíteni, hőmérsékletet beállítani.

Érintővezérlés akár színes (TFT) kijelzővel
Bizonyos készülékek szöveges (akár magyar nyelvű), nagy felbontású, színes (TFT) kijelzővel vannak felszerelve, így a gép vezérlése szinte gyerekjáték, mert minden fontos információt szöveg és képek formájában látjuk és rengeteg előre beállított program közül választhatunk.

 

BEÉPÍTÉS
A sütőt a konyhabútorba kétféleképpen szokták beépíteni. Az egyik ilyen beépítés, amikor közvetlenül a főzőlap alá, az alsó szekrénybe kerül. A másik beépítés, amikor egy úgynevezett kamraszekrénybe kerül a sütő és fölé a mikrohullámú sütő. A második beépítésnek a jelentős előnye a kényelem, mert a sütő kb. mellmagasságban van és így sokkel könnyebb kivenni egy tepsit.

 

TISZTÍTÁS
Ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen ki az, aki főzés után még órákat szeretne eltölteni egy sütő tisztításával.

Katalitikus
A katalitikus tisztítású sütők belseje speciális réteggel van ellátva mely már a sütés ideje alatt felszívja a zsírokat, így megakadályozza a lerakódásokat. A speciális kialakítás miatt nem szabad súrolni, és tisztítószereket használni, mert károsíthatják. Bizonyos időnként ezeket a paneleket cserélni kell.

Pirolitikus
A program égéssel távolítja el a szennyeződéseket. A sütő felfűt 300 °C-ra, majd lezárja a sütőajtót, utána felfűt 500 °C-ra, így hamuvá ég a szennyeződés a sütő belsejében és ezután a sütőt csak ki kell törölni egy puha ronggyal.

Easy Clean
Speciális különlegesen sima zománcozású sütőtér. Ez a bevonat megakadályozza, hogy a sütő falaira fröccsenő zsiradék rátapadjon és ráégjen, illetve hatékonyabbá teszi a sütést is, mert erősebben sugározza vissza hőt a sütő belsejébe.

Aquasmart
Az Aquasmart technológia vizet párologtat el a sütő aljáról, amitől a makacs zsír- és étel lerakódások fellazulnak. Vizet és tisztítószert teszünk a sütő alsó részén kialakított mélyedésbe, majd elindítjuk a megfelelő programot és 15-20 perc múlva már ki is kitörölhetjük a sütőt egy száraz ruhával.

 

SÜTŐFUNKCIÓK
Alsó + felső sütés
Ebben a sütési módban az alsó és a felső fűtőszál üzemel. Ideális sütési mód a ropogós sültekhez, kevert tésztás süteményekhez, valamint zöldségek és húsok sütéséhez.

Csak alsó sütés
Ebben a sütési módban csak az alsó fűtőszál üzemel. Ideális sütési mód ropogósabb sültek, vagy húsos piték készítéséhez, továbbá olyan puhább tetejű sütemények készítéséhez, mint a sajttorta vagy a gyümölcstorta.

Csak felső sütés
Ebben a sütési módban csak a felső fűtőszál üzemel. Azokban az esetekben ideális a használata, amikor már majdnem kész vagyunk a sütéssel, de szeretnénk egy kis ropogósságot adni a sültünknek. pl.: sajttal szórt vagy sajt borítású ételeknek.

Légkeveréses sütés
Ebben a sütési módban az alsó és a felső fűtőszál üzemel plusz a légbefúvást egy a sütő hátsó részében elhelyezett ventilátor biztosítja. Ebben a sütési módban, az ételek egyenletesebben sülnek, mert a ventilátor a sütőtérben egyenletesen elosztja a fűtőszálak melegét, így a nagyobb húsok, egytálételek könnyebben elkészíthetőek, nem maradnak belül sületlenek. Ebben a sütési módban AKÁR 20-30%-os idő és energiamegtakarítást is elérhetünk, mivel a sütés rövidebb ideig tart, mint a hagyományos sütés.

Hőlégbefúvásos sütés
Ebben a sütési módban a hátsó ventilátor előtt elhelyezett körfűtőszál üzemel. Ideális a többszinten történő sütéshez, mert ebben az esetben nem veszik át az ételek egymás ízét, zamatát, illatát.

Légkeverés + alsó sütés
Ebben a sütési módban az alsó fűtőszál üzemel plusz a ventilátor. Amennyiben a sütőnkben nincs hőlégbefúvás, akkor ezzel a sütési móddal tudjuk valamennyire helyettesíteni a több szinten történő sütést. Használhatjuk akkor is, ha nagyobb hőre van szükségünk az alsó sütéshez.

Nagyfelületű grill
Ebben a sütési módban nagymennyiségű ételeket grillezhetünk. pl.: pirítóst, pirított szendvicset, halat, gombát, zöldséget.

Kis felületű grill
Ebben a sütési módban a két grill fűtőszál közül csak a belső üzemel, amivel így akár 20-30% energiát is megtakaríthatunk. Ideális kismennyiségű ételek grillezéséhez.

Grill + légkeverés
Ebben a sütési módban a grill fűtőszálak üzemelnek ventilátoros rásegítéssel, ami egyenletesen elosztja a hőt a sütőtérben. Ideális húsok sütéséhez, hogy belül porhanyós kívül pedig ropogós legyen.

Kiolvasztás
Ebben módban a sütő ventilátor üzemel fűtőszálak nélkül, így nem keletkezik hő. A levegő cirkulációja olvasztja ki az ételt. Ideális ha egy ételt viszonylag gyorsan kell kiolvasztani.

Melegen tartás

Ebben a módban a sütő alacsony hőmérsékleten üzemel, hogy melegen tartsa a sütőtérben lévő ételt, anélkül, hogy azt megfőzné.

Sütővilágítás
Könnyebben lehet látni, hogy mi is történik a sütőben és hol tart a sütés. Általában automatikusan bekapcsolódik a világítás, amikor kiválasztunk egy sütési módot és bekapcsoljuk sütők. Vannak olyan sütők is, ahol ezt a funkciót külön be, illetve ki lehet kapcsolni.

 

EXTRA FUNKCIÓK
Végül nézzük azokat az extra funkciókat, amikkel még találkozhatunk és érdemes figyelmet fordítani rájuk.

Gőzsütés
Ez a sütési mód az ételkészítés egyik egészséges módja. Az ételek rendkívül könnyen emészthetőek lesznek. Ennek köszönhetően az ételek megőrzik a szükséges vitaminokat és ásványokat, ráadásul az ízük is tökéletes lesz! Ezzel a sütési móddal 20%-os energiamegtakarítást is elérhet.

AirFry sütési mód
Ehhez a sütési módhoz egy speciálisan kialakított perforált kosárszerű tepsi szükséges, amely lehetővé teszi a légáramlást a készülő étel körül. A forró levegővel történő sütés során az alapanyag körül nagy sebességgel keringtetett forró levegőnek köszönhetően készül el az étel. Nagyon kevés (akár 80 százalékkal) kevesebb olajjal vagy akár olajmentesen is süthet.

Automata program
A főzést több előre programozott receptek teszik egyszerűvé. Minden paraméter, úgy, mint idő, hőmérséklet és a sütési módok automatikusan előre programozott módon állnak a rendelkezésünkre.

Kihúzható sütősín
Az ételeket gyorsan, biztonságosan vehetjük ki a forró sütőből a sütősín segítségével. A tepsit egy teleszkópos sínrendszerrel tudjuk kihúzni majd visszatolni sütőtérből. A sütősín biztonságossá és könnyűvé teszi a tepsik és grill rács használatát.

Softclose
Elegáns és lágy, csillapított ajtózáródást biztosít, egy speciális zsanérnak köszönhetően. Ezt a fajta ajtózáródást már jól ismerhetjük a konyhabútorok világából, hiszen ott már szint alapfelszereltségnek számit.

Szűrők

Lista betöltése

22 megfelelő termék