Ilyen az ideális csaptelep mosdóhoz

 

A stíluskeveredést viszont kerüljük, hogy a csap tökéletesen passzoljon lakásunk környezetébe.

 

A konyhai csaptelepek széles választéka várja Önt weboldalunkon. A formájukban, anyagukban, kivitelezésükben különböző termékek között Ön is megtalálja az elképzeléseinek és igényeinek megfelelőt.

Csaptelep mosdóhoz, mosogatóhoz? Hogyan válasszunk?

Amikor lakásfelújítás során, építkezés közben vagy csupán egy csöpögő csap cseréje miatt csaptelep beszerzése kerül napirendre, több mindent kell szem előtt tartani.

Figyelembe kell venni, hogy vajon az egykaros vagy a kétkaros változat lenne-e jobb megoldás. Nézzük, mi a különbség! Az egykaros telepeknél a hideg és a meleg vizet ugyanazzal a karral tudjuk állítani. A kart balra és jobbra mozgatva lehet a kívánt hőmérsékletet elérni. A víznyomás erőssége a kar fel és le mozgatásával szabályozható. A kétkaros változatnál két különálló karral tudjuk vezérelni a víznyomást és a hőmérsékletet.

Ügyelni kell a furatátmérőre, amely általában 35 mm. Mindenképpen informálódni kell erről a méretről, hiszen vannak gyártók, akik ettől eltérhetnek.

Ha konyhába választunk csaptelepet, javasolt magasabb kifolyású variánsra voksolni, hogy a nagy méretű főzőedények kényelmesen elférjenek alatta mosogatás közben.

Számolni kell a beépítés jellegével is. Léteznek normál beépítésű és süllyesztett, valamint dönthető csaptelepek is. A normál beépítésnél a csaptelep vagy a mosogatóra vagy a munkapultra kerül. A süllyesztett fajta hasonló, viszont nagy helyet foglal az alatta lévő szekrény területéből. Ezek a telepek kézi vagy motoros erővel húzhatók ki vagy süllyeszthetők vissza a pultba. A dönthető típus akkor praktikus, ha ablak elé kerül a csaptelep, így az ablak kinyitását és bezárását nem hátráltatja.

Opciók vizualitás és működés alapján

Választhatunk akár magas-alacsony, ívelt-rusztikus, modern-hagyományos, fényes-matt stílust is. A krómozott vagy a színazonos csaptelepek sokoldalúságára érdemes külön figyelmet fordítani. A beszerelés helyétől és a személyes ízléstől függően a választási lehetőség végtelen.

 

elleci csaptelepek
Funkcionalitás szempontjából vannak kihúzható fejes és kihúzható zuhanyfejes csaptelepek. A kihúzható fejjel a távolabbi pontokat is elérjük, a zuhanyfejes változaton gombnyomással váltogatható a normál és a zuhany mód. Utóbbi segítségével a zöldség- és a gyümölcsmosás gyerekjáték lesz.

Léteznek energiatakarékos, Cold Start-funkcióval rendelkező csaptelepek. A hagyományos csaptelepek középállásnál kevert vizet engednek, míg ennél a funkciónál ekkor hideg víz folyik. Mivel egy csap átlagéletkora 10 év körüli, érdemes a legkörnyezettudatosabb és legtakarékosabb terméket választani.

Újdonság a víztisztító rendszerekhez vagy vízszűrőkhöz is allkalmazható csaptelepek. Az ELLECI szűrőrendszer friss, tisztított víz forrásává változatja konyhai csapját. A szűrőrendszerrel felszerelt csaptelep csökkenti a nehézfémek, a klór és a vízkő mennyiségét a csapvízben. Használata könnyű, mivel a szűrő közvetlenül a vízellátó csaphoz csatlakozik, és szűrt vizet biztosít, amikor csak szüksége van rá.
 
A döntés megkönnyítése

Csaptelep vásárlása esetén rengeteg kérdés merül fel. Ugyanis nem mindegy, hogy mosdó vagy mosogató csaptelepet vásárolunk. Tegyünk kísérletet a vizes helyiségek berendezéseinek harmóniájára.

Várjuk Önt is honlapunkon, hiszen minden lehetséges alternatívát figyelembe véve, egészen biztosan megtalálja Ön is a hatalmas termékválasztékból a legmegfelelőbb árucikkeket.