Hővisszanyerős szellőztető készülék

Szűrők

Lista betöltése

109 megfelelő termék

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek a legenergiatakrékosabb és leghatékonyabb szellőztetési megoldást kínálják, a hagyományos szellőztetéshez képest alacsonyabb hőenergiaveszteség és magasabb komfortérzet mellett. Ezzel a megoldással a szellőztetéssel együttjáró hőenergiaveszteség akár 90%-al is csökkenthető lehet.

 

A központi szellőztető rendszerek a lakás építésekor vagy nagyobb felújítási munkálatai során telepíthetők a leggazdaságosabban, mig az egyhelyiséges szellőztető készülékek beépítése utólag is egyszerűen kivitelezhető.

A központi megoldás előnye, hogy a lakás vagy családi ház valamennyi helyiségének szellőztetése megvalósítható egyetlen készülékkel, ill. az ahhoz csatlakoztatott csőrendszeren keresztül az igényeknek és természetesen szakmai szempontokat is figyelembe véve a lehetőségeknek megfelelő helyen elhelyzett  befúvási és elszívási pontok kialakításával, széles paraméterezhetőség, programozhatóság mellett.

 

Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülékek a legtöbb esetben alacsonyabb költségvonzat mellett telepíthetőek, ugyanakkor kizárólag oldalfalon (homlokzati falon) keresztül történő szellőztetésre alkalmasak.  A hatékony szellőztetéshez kettesével (összesen tehát 2, 4, 6, 8 ... db) érdemes ezeket a készülékeket telepíteni, ugyanis így alakítható ki az a szinkron üzemmód, amellyel a hőenergiavisszanyerés az üzemeltetés teljes szellőztetési időtartamában elérhető lehet. Helyiségenként általában 1-1 készülék elhelyezését javasoljuk, nagyobb nappalik esetében 2 készülékre is szükség lehet. Egy jellemző telepítési mód az, amikor 1 db kerül a hálószobába, 1 db a gyermekszobába és 2 db a nappaliba. Ezeket a készülékeket nappalik, hálószobák, gyermekszobák, dolgozószobák és vendégszobák szellőztetésére javasoljuk.